Onze formules:

 

START TO CRAWL

 

CRAWL VOOR KIDS

 

KIDS ACADEMIE

 

Naar de hoofdpagina CRAWL TO FINISH

 

CRAWL TO THE TOP

 

SENIORENZWEMMEN

 

Ons aanbod voor geoefende zwemmers

 

Crawl to Finish voor volwassenen

 

Deze intensieve lessenreeks richt zich tot volwassenen die geregeld ‘baantjes trekken’ (of dit vroeger gedaan hebben) en hun crawl zwemtechniek of rendement wensen te optimaliseren. Ook triatleten met een te beperkte basis als zwemmer behoren tot de doelgroep. Kortom, iedereen die binnen een redelijke termijn een bepaalde afstand in crawl wenst te overbruggen en ook fit wil 'finishen'. Vandaar de Crawl to Finish.
Voor de Crawl to Finish dient u reeds minimaal 100m crawl te kunnen zwemmen en over een goede basisuithouding te beschikken. Het is mogelijk om deze cursus te volgen als vervolg op onze andere cursussen. Aarzel niet om onze instructeurs naar hun advies te vragen indien u twijfelt over uw zwemniveau.

 

Op vrijdag wordt er tijdens de technieksessie intensief gewerkt op slaglengte, algemene zwemtechnische vaardigheden en souplesse. Op maandag of woensdag bieden we -geheel vrijbijvend- onze Crawl to Finish cursisten bovendien een éxtra (begeleide) training aan, met het accent op het verhogen van de te zwemmen afstand (= conditioneel aspect).

 

 

Planning en kostprijs

 

Planning van de Crawl to Finish (periode januari - april 2018):

 

Tijdstip technieksessie: op VRIJDAG van 19u tot 20u
Tijdstip aanvullende begeleide training: op MAANDAG of* WOENSDAG van 20u tot 21u

 

vrijdag 12 januari 18
vrijdag 19 januari 18
vrijdag 26 januari 18
vrijdag 2 februari 18
vrijdag 9 februari 18
vrijdag 23 februari 18
vrijdag 2 maart 18
vrijdag 9 maart 18
vrijdag 16 maart 18
vrijdag 23 maart 18
vrijdag 30 maart 18

 

Totaal aantal sessies: 11 technieksessies +11 aanvullende trainingen op ma of wo

 

Opgelet: op vrijdag 16 februari (krokusvakantie) is er geen les.

 

Kostprijs lessenreeks: 190 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

Opmerking: Crawl to Finish wordt trimestrieel aangeboden. In april 2018 start er opnieuw een lessenreeks na de paasvakantie.

 

 

Praktisch

 

Om de kwaliteit van onze lessen te garanderen, werken we uitsluitend met kleine groepen (maximaal 3 zwemmers per zwembaan). Hiermee realiseren we ook een hoge mate van individuele feedback. Tijdig inschrijven is dus de boodschap.
We bouwen de sessies bijzonder analytisch op en herhalen de oefenstof bij aanvang van de volgende sessie. Een afwezigheid is dus niet onoverkomelijk. Sessies inhalen kan echter niet.
Alle kandidaten beschikken over de nodige uitrusting of zijn bereid deze aan te schaffen na afloop van de eerste sessie. U heeft minimaal een zwembril (zonder neus) en zwemvliezen nodig (een kort model, klik hier voor enkele voorbeelden).
Alle sessies gaan door in het 25m-zwembad van het complex Sportoase Duinenwater, Duinenwater 43, 8300 Knokke-Heist, tel. 050 67 29 20 (opgelet: via dit nummer komt u terecht bij de zwembaduitbater, niet bij de vereniging). Aan de kassa stelt u zich voor als lid van onze vereniging, bij voorkeur minimaal een kwartiertje voor de start van uw sessie.

 

 

Meer weten?

 

Voor zowel inhoudelijk als administratieve vragen kan u terecht op ons algemeen e-mail adres info@zwemacademie.be. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

Inschrijven?

 

Opgelet: deze intensieve lessenreeks gaat pas door van zodra we voldoende inschrijvingen ontvingen. We verzoeken alle kandidaten dan ook om ons tijdig via e-mail hun interesse aan te geven, zodat we de haalbaarheid van deze cursusorganisatie zo goed mogelijk kunnen opvolgen. Indien er onvoldoende kandidaten zijn, wordt de lessenreeks verschoven naar een volgende trimester.

 

Opgelet: uw inschrijving is pas definitief wanneer we uw betaling ontvangen. In functie van het aantal inschrijvingen -heel uitzonderlijk wordt een lessenreeks geannuleerd omwille van onvoldoende deelnemers- kan het voorvallen dat de Zwem Academie u een alternatieve lesdag of ander lesuur voorstelt.

*In functie van beschikbaarheid: u kan kiezen tussen maandag of woensdag indien beide mogelijkheden effectief worden aangeboden. Zoniet wordt uw keuze beperkt tot één van beide lesdagen (maandag of woensdag).

 

 

Een triatleet aan het woord

 

 

Sanne Swolfs, triatleet met ambitie uit Knokke-Heist:


Sanne: “Ik ben een ex-tennisser en heb sinds twee jaar de triathlon-smaak te pakken. Ik ben een behoorlijke fietser en goede loper (Sanne werd deze zomer o.a. 2e op de 5km strandloop in Knokke-Heist, nvdr) maar het zwemmen is veruit mijn zwakste discipline. Ik wil met een goed gevoel het gedeelte in open water kunnen afronden, zonder daarbij pompaf te zijn.”


“Ik kwam bij de Zwem Academie terecht via een locale advertentie. Hoewel ik vroeger (in het tennis, nvdr) niet opgezet was met groepstrainingen, slagen jullie er in om me voldoende aandacht te geven. En dat is niet evident want ik ben een perfectionist. Ik vind jullie lesgever ook heel gemotiveerd en hij straalt dit duidelijk op de groep af. Prijs-kwaliteit is de 'Crawl to Finish' voor mij een uitstekende formule. "

vzw Zwem Academie © 2012 • Privacyverklaring • Gebruiksrechten