Onze formules:

 

START TO CRAWL

 

naar de hoofdpagina CRAWL VOOR KIDS

 

KIDS ACADEMIE

 

CRAWL TO FINISH

 

CRAWL TO THE TOP

 

SENIORENZWEMMEN

 

Ons aanbod voor kids

 

Ze blijven boven, en nu?

 

Uw oogappel verdient een mooie zwemstijl en correcte techniek. Zo kan hij of zij nog jaren genieten van vermaak in, op of onder water. Na het beheersen van de traditionele schoolslag, staan onze ervaren Zwem Academie instructeurs garant voor een degelijke voortgezette opleiding. Want een correcte zwemstijl aangeleerd krijgen is geen evidentie. Bij de Zwem Academie mag u er op vertrouwen dat de (juiste) basis wordt gelegd voor levenslang zwemplezier.

 

Wij nemen graag de crawl voor onze rekening. Alle kids vanaf 7-8 jaar (*) kunnen bij ons terecht voor het aanleren en vervolmaken van de crawl tot op het hoogste niveau. Onze focus ligt op ‘easy swimming’ (= gemakkelijk en soepel crawl zwemmen), waarmee we ook meteen de juiste basis willen leggen voor toekomstige sportzwemmers of triatleten. Want jong geleerd is oud gedaan.

 

*Met het oog op een optimale groepsindeling (we streven naar homogene groepen), kan uw keuze van groep/uur beperkt worden.

 

TIP: deze lessenreeks sluit naadloos aan bij de Kids Academie, onze zwemschool (klik hier voor meer informatie).

 

 

Planning en kostprijs

 

Planning van de Crawl voor Kids (periode sept - dec 2018):

 

Tijdstip: op WOENSDAG van 14u tot 15u of van 16u tot 17u.

 

woensdag 12 september 18
woensdag 19 september 18
woensdag 26 september 18
woensdag 3 oktober 18
woensdag 10 oktober 18
woensdag 17 oktober 18
woensdag 24 oktober 18
woensdag 7 november 18
woensdag 14 november 18
woensdag 21 november 18
woensdag 28 november 18
woensdag 5 december 18
woensdag 12 december 18
woensdag 19 december 18

 

Totaal aantal sessies: 14

 

Opgelet: op woensdag 31 oktober is er geen les (herfstvakantie).

 

Kostprijs lessenreeks: 140 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

 

Tijdstip: op ZONDAG van 9u tot 10u of van 11u tot 12u.

 

zondag 9 september 18
zondag 16 september 18
zondag 23 september 18
zondag 30 september 18
zondag 7 oktober 18
zondag 14 oktober 18
zondag 21 oktober 18
zondag 11 november 18
zondag 18 november 18
zondag 25 november 18
zondag 2 december 18
zondag 9 december 18
zondag 16 december 18

 

Totaal aantal sessies: 13

 

Opgelet: op zondag 28 oktober en 4 november is er geen les (herfstvakantie). Op zondag 25 november wordt de les vervangen door een kosteloze deelname aan ons jaarlijkse zwemfeest (9-12u).

 

Kostprijs lessenreeks: 130 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

Opmerking: Crawl voor Kids wordt trimestrieel aangeboden. In januari 2019 start er opnieuw een lessenreeks na de kerstvakantie.

 

 

Praktisch

 

Om de kwaliteit van onze lessen te garanderen, werken we uitsluitend met kleine groepen (maximaal 5 kinderen per groep). Hiermee realiseren we een hoge mate van individuele aandacht. Tijdig inschrijven is dus de boodschap.
De lessen worden rustig opgebouwd en de oefenstof wordt voldoende herhaald. Een enkele afwezigheid is dus niet onoverkomelijk. Sessies inhalen kan echter niet.
Het gebruikte materiaal wordt door ons voorzien, met uitzondering van een zwembrilletje (zonder neus en graag op voorhand getest op waterdichtheid).
Alle sessies gaan door in het 25m-zwembad van het complex Sportoase Duinenwater, Duinenwater 43, 8300 Knokke-Heist, tel. 050 67 29 20 (opgelet: via dit nummer komt u terecht bij de zwembaduitbater, niet bij de vereniging). Aan de kassa stelt u zich voor als lid van onze vereniging, bij voorkeur minimaal een kwartiertje voor de start van uw sessie.

 

 

Meer weten?

 

Voor zowel inhoudelijke als administratieve vragen kan u terecht op ons algemeen e-mail adres info@zwemacademie.be. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

Inschrijven?

 

Inschrijven doet u door het inschrijvingsformulier te downloaden, volledig in te vullen en terug te sturen per post of e-mail. Klik hier voor het inschrijvingsformulier seizoen 2018-2019.

 

Opgelet: uw inschrijving is pas definitief wanneer we uw betaling ontvangen. In functie van het aantal inschrijvingen -heel uitzonderlijk wordt een lessenreeks geannuleerd omwille van onvoldoende deelnemers- kan het voorvallen dat de Zwem Academie u een alternatieve lesdag of ander lesuur voorstelt, waarbij het eventuele verschil in lesgeld wordt verrekend.

 

 

Een ouder aan het woord

 

 

Annelies Vlietinck, mama van Aïko (foto) en zaakvoerster van mini-crèche Clara Di Luna:


Annelies: “Toen Aïko aan zijn zwemlessen begon, durfde hij niet eens zijn grote teen in het water steken (lacht). Maar daar kwam snel verandering in, toen jullie hem euh... onder handen namen (lacht). We hadden een superlieve lesgever die Aïko op een leuke en toffe manier stimuleerde om elke les een stapje verder te gaan. Doordat hij rekening hield met zijn karakter en gevoelens -waaronder uiteraard ook angst- won hij Aïko's vertrouwen zeer snel voor zich. Ik vind jullie aanpak zonder meer een knap staaltje pedagogie, waarbij het welbevinden van het kind absoluut centraal staat.
Ik wil jullie bij deze dan ook nog eens bedanken en natuurlijk wens ik jullie veel succes toe met alle toekomstige initiatieven."

 

 

 

 

 

 

 

Kwaliteitslabel VZF

 

 

Jeugdwerking beloond met kwaliteitslabel Vlaamse Zwemfederatie (VZF)

 

In september 2013, amper een jaar na onze start, werd de Zwem Academie reeds beloond met een ‘druppel’ in het kader van het Jeugdfonds Zwemmen. Sindsdien verdiende onze vereniging deze elk jaar opnieuw, waarmee we ons als recreatieve vereniging onderscheiden in Vlaanderen. Het is het enige kwaliteitslabel dat jaarlijks door de Vlaamse Zwemfederatie wordt uitgereikt.

vzw Zwem Academie © 2012-2018 • versie 1.0 • Privacyverklaring • Gebruiksrechten