Ons aanbod:

 

START TO CRAWL

 

naar de hoofdpagina CRAWL VOOR KIDS

 

KIDS ACADEMIE

 


CONTINUE TO CRAWL

 


CRAWL TO FINISH

 

SENIORENZWEMMEN

 

Ons aanbod voor kids

 

Ze blijven boven, en nu?

 

Uw oogappel verdient een mooie zwemstijl en correcte techniek. Zo kan hij of zij nog jaren genieten van vermaak in, op of onder water. Na het beheersen van de traditionele schoolslag, staan onze ervaren Zwem Academie instructeurs garant voor een degelijke voortgezette opleiding. Want een correcte zwemstijl aangeleerd krijgen is geen evidentie. Bij de Zwem Academie mag u er op vertrouwen dat de (juiste) basis wordt gelegd voor levenslang zwemplezier.

 

Wij nemen graag de crawl voor onze rekening. Alle kids vanaf 7-8 jaar (*) kunnen bij ons terecht voor het aanleren en vervolmaken van de crawl tot op het hoogste niveau. Onze focus ligt op ‘easy swimming’ (= gemakkelijk en soepel crawl zwemmen), waarmee we ook meteen de juiste basis willen leggen voor toekomstige sportzwemmers of triatleten. Want jong geleerd is oud gedaan.

 

In de Crawl voor Kids streven we naar het aanleren van de 'genormeerde crawl' (cf. ISB-afstandsbrevetten), een technisch correcte maar nog niet te complexe beginvorm. Op advies van onze instructeurs kan uw zoon/dochter na afloop van deze lessenreeks doorstromen naar onze Kids Academie of kan hij/zij de Crawl voor Kids gewoon hernemen, indien gewenst zelfs een gans seizoen.

 

*Met het oog op een optimale groepsindeling (we streven naar homogene groepen), kan uw keuze van groep/uur beperkt worden.

 

 

Planning en kostprijs

 

Planning van de Crawl voor Kids (periode sept-dec 2022):

 

Tijdstip: op WOENSDAG van 14u tot 15u of van 16u tot 17u.

 

woensdag 14 september 2022
woensdag 21 september 2022
woensdag 28 september 2022
woensdag 5 oktober 2022
woensdag 12 oktober 2022
woensdag 19 oktober 2022
woensdag 26 oktober 2022
woensdag 9 november 2022
woensdag 16 november 2022
woensdag 23 november 2022
woensdag 30 november 2022
woensdag 7 december 2022
woensdag 14 december 2022
woensdag 21 december 2022

 

Totaal aantal sessies: 14

 

Opgelet: op woensdag 2 november (herfstvakantie) is er geen les.

 

Kostprijs lessenreeks: 155 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

 

Tijdstip: op ZONDAG van 9u tot 10u of van 11u tot 12u.

 

zondag 11 september 2022
zondag 18 september 2022
zondag 25 september 2022
zondag 2 oktober 2022
zondag 9 oktober 2022
zondag 16 oktober 2022
zondag 23 oktober 2022
zondag 13 november 2022
zondag 20 november 2022
zondag 27 november 2022
zondag 4 december 2022
zondag 11 december 2022
zondag 18 december 2022

 

Totaal aantal sessies: 13

 

Opgelet: op zondag 30 oktober en zondag 6 november (herfstvakantie) is er geen les.

 

Kostprijs lessenreeks: 145 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

Opmerking: Crawl voor Kids wordt trimestrieel aangeboden. Na de kerstvakantie start er opnieuw een lessenreeks.

 

 

Praktisch

 

Om de kwaliteit van onze lessen te garanderen, werken we uitsluitend met kleine groepen (maximaal 5 kinderen per groep). Hiermee realiseren we een hoge mate van individuele aandacht. Tijdig inschrijven is dus de boodschap.
De lessen worden rustig opgebouwd en de oefenstof wordt voldoende herhaald. Een enkele afwezigheid is dus niet onoverkomelijk. Sessies inhalen kan echter niet.
Het gebruikte materiaal wordt door ons voorzien, met uitzondering van een zwembrilletje (zonder neus en graag op voorhand getest op waterdichtheid).
Alle sessies gaan door in het 25m-zwembad van het complex Sportoase Duinenwater, Duinenwater 43, 8300 Knokke-Heist, tel. 050 67 29 20 (opgelet: via dit nummer komt u terecht bij de zwembaduitbater, niet bij de vereniging). Aan de kassa stelt u zich voor als lid van onze vereniging, bij voorkeur minimaal een kwartiertje voor de start van uw sessie.

 

 

Meer weten?

 

Voor zowel inhoudelijke als administratieve vragen kan u terecht op ons algemeen e-mail adres info@zwemacademie.be. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

Inschrijven?

 

Inschrijven doet u door het inschrijvingsformulier te downloaden, volledig in te vullen en terug te sturen per post of e-mail. Klik hier voor het inschrijvingsformulier seizoen 2022-2023.

 

Opgelet: uw inschrijving is pas definitief wanneer we uw betaling ontvangen. In functie van het aantal inschrijvingen -heel uitzonderlijk wordt een lessenreeks geannuleerd omwille van onvoldoende deelnemers- kan het voorvallen dat de Zwem Academie u een alternatieve lesdag of ander lesuur voorstelt, waarbij het eventuele verschil in lesgeld wordt verrekend.

 

 

Een ouder aan het woord

 

 

Annelies Vlietinck, mama van Aïko (foto) en zaakvoerster van mini-crèche Clara Di Luna:


Annelies: “Toen Aïko aan zijn zwemlessen begon, durfde hij niet eens zijn grote teen in het water steken (lacht). Maar daar kwam snel verandering in, toen jullie hem euh... onder handen namen (lacht). We hadden een superlieve lesgever die Aïko op een leuke en toffe manier stimuleerde om elke les een stapje verder te gaan. Doordat hij rekening hield met zijn karakter en gevoelens -waaronder uiteraard ook angst- won hij Aïko's vertrouwen zeer snel voor zich. Ik vind jullie aanpak zonder meer een knap staaltje pedagogie, waarbij het welbevinden van het kind absoluut centraal staat.
Ik wil jullie bij deze dan ook nog eens bedanken en natuurlijk wens ik jullie veel succes toe met alle toekomstige initiatieven."

 

 

 

 

 

 

 

Kwaliteitslabel VZF

 

 

Jeugdwerking beloond met kwaliteitslabel Vlaamse Zwemfederatie (VZF)

 

In september 2013, amper een jaar na onze start, werd de Zwem Academie reeds beloond met een ‘druppel’ in het kader van het Jeugdfonds Zwemmen. Sindsdien verdiende onze vereniging deze elk jaar opnieuw, waarmee we ons als recreatieve vereniging onderscheiden in Vlaanderen. Het is hét kwaliteitslabel voor een onderscheidende jeugdsportwerking, jaarlijks uitgereikt door de Vlaamse Zwemfederatie .

© vzw Zwem Academie 2012-2022
PrivacyverklaringIntern ReglementAanspreekpersoon integriteit (API)