Onze formules:

 

START TO CRAWL

 

CRAWL VOOR KIDS

 

KIDS ACADEMIE

 


CONTINUE TO CRAWL

 


CRAWL TO FINISH

 

SENIORENZWEMMEN

 

De Kids Academie, onze zwemschool

 

Ze kunnen crawl zwemmen, en nu?

 

De Kids Academie is het logische vervolg op onze Crawl voor Kids lessenreeksen, die sinds september 2012 trimestrieel worden aangeboden. De Kids Academie richt zich bijgevolg tot zwemmers vanaf 7 à 8 jaar die reeds 25m crawl kunnen zwemmen en vooral met plezier zwemmen.

 

Op langere termijn wil de Kids Academie dé thuisbasis worden voor jonge sportzwemmers die twee tot drie keer per week een training/techniekles willen volgen. De focus blijft op het perfectioneren van de crawl liggen, maar er zullen ook andere stijlen en aspecten van het zwemmen (zoals starten en het maken van keerpunten) aan bod komen.

 

Sinds september 2013 kan uw zoon/dochter in de Kids Academie terecht op woensdag van 15u tot 16u OF op zondag van 10u tot 11u. Het is ook mogelijk om in te schrijven voor beide lessen (dus twee sessies per week of twee keer 1u les). Dit is de Kids Academie+ (plus).
Net zoals bij de andere formules van de Zwem Academie, kan u uw zoon/dochter telkens per trimester inschrijven. Een trimester overslaan is daardoor zeker mogelijk. Sinds het seizoen 2014-2015 bieden we de Kids Academie ook in een extra voordelige jaarformule aan (zie verder onder 'Jaarformule').

 

 

Planning en kostprijs

 

Planning van de Kids Academie (periode april - juni 2019):

 

Tijdstip: op WOENSDAG van 15u tot 16u

 

woensdag 24 april 19
woensdag 8 mei 19
woensdag 15 mei 19
woensdag 22 mei 19
woensdag 29 mei 19
woensdag 5 juni 19
woensdag 19 juni 19
woensdag 26 juni 19

 

Totaal aantal sessies: 8

 

Opgelet: op woensdag 1 mei (feestdag) en woensdag 12 juni (jaarlijkse sluiting zwembad) is er geen les.

 

Kostprijs lessenreeks: 55 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

 

Tijdstip: op ZONDAG van 10u tot 11u

 

zondag 28 april 19
zondag 5 mei 19
zondag 12 mei 19
zondag 19 mei 19
zondag 26 mei 19
zondag 2 juni 19
zondag 16 juni 19
zondag 23 juni 19

 

Totaal aantal sessies: 8

 

Opgelet: op zondag 9 juni (jaarlijkse sluiting zwembad) is er geen les.

 

Kostprijs lessenreeks: 55 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

Opmerking: de Kids Academie wordt zowel in jaarformule als trimestrieel aangeboden. Na de zomervakantie start er opnieuw een lessenreeks.

 

 

Jaarformule nieuw!

 

Sinds 2014 wordt de Kids Academie ook in een extra voordelige jaarformule aangeboden. Opgelet: deze uitzonderlijke voorwaarden zijn enkel geldig in het begin van het seizoen = september).
Uw kind is dan het ganse jaar door welkom, op woensdagnamiddag OF op zondagvoormiddag. Een sporadische wissel (bv. uw zoon/dochter volgt de lessenreeks op woensdag maar wenst een gemiste training in te halen op zondag) is mogelijk.
De lessen lopen dus gewoon door van september 2018 tot en met juni 2019, met uitsluiting van de schoolvakanties en eventuele feestdagen of sluitingsdagen. De concrete data worden per trimester op de website gecommuniceerd. Klik HIER voor het inschrijvingsformulier en kostprijs van deze jaarformule.

 

 

Praktisch

 

We voorzien minimaal één lesgever per 8 tot maximaal 12 kinderen (dus maximaal 8 kinderen per baan). De lessen worden rustig opgebouwd en de oefenstof wordt voldoende herhaald. Een enkele afwezigheid is dus niet onoverkomelijk. Sessies inhalen kan echter niet.
Het gebruikte materiaal wordt door ons voorzien, met uitzondering van een zwembrilletje (zonder neus en graag op voorhand getest op waterdichtheid) en zwemvliezen (een kort model, klik hier voor enkele voorbeelden).
Alle sessies gaan door in het 25m-zwembad van het complex Sportoase Duinenwater, Duinenwater 43, 8300 Knokke-Heist, tel. 050 67 29 20 (opgelet: via dit nummer komt u terecht bij de zwembaduitbater, niet bij de vereniging). Aan de kassa stelt u zich voor als lid van onze vereniging, bij voorkeur minimaal een kwartiertje voor de start van uw sessie.

 

 

Meer weten?

 

Voor zowel inhoudelijk als administratieve vragen kan u terecht op ons algemeen e-mail adres info@zwemacademie.be. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

Inschrijven?

 

Inschrijven doet u door het inschrijvingsformulier te downloaden, volledig in te vullen en terug te sturen per post of e-mail. Klik hier voor het inschrijvingsformulier seizoen 2018-2019.

 

Opgelet: uw inschrijving is pas definitief wanneer we uw betaling ontvangen. In functie van het aantal inschrijvingen -heel uitzonderlijk wordt een lessenreeks geannuleerd omwille van onvoldoende deelnemers- kan het voorvallen dat de Zwem Academie u een alternatieve lesdag of ander lesuur voorstelt, waarbij het eventuele verschil in lesgeld wordt verrekend.

 

 

Een ouder aan het woord

 

 

Nathalie Van de walle, mama van Helen (foto) en zelf ook lid van de Zwem Academie:


Nathalie: “Helen had nooit gedacht dat crawl zo leuk zou zijn. Na een trimester Crawl voor Kids koos Helen voor de Kids Academie. Het viel haar meteen op dat de lesgevers altijd enthousiast zijn en er een leuke maar vooral leerrijke les van trachten te maken. Ze houdt van de lesopbouw, afwisseling en de groep, die trouwens nooit te groot is. Ze is echt gebeten door de crawl, die steeds sneller en gemakkelijker gaat. Omdat ze het zo graag doet en ook andere stijlen zou willen leren, kiest ze komend seizoen voor twee uur les per week.
Bedankt voor jullie inzet en de begeleiding, die wat mij betreft erg professioneel is en zeker op maat van onze 12-jarige dochter."

 

 

 

 

 

Lid van een Paco-club

 

 

De Zwem Academie is een erkende Paco-club.

 

De Vlaamse Zwemfederatie (VZF) wil met de PACO-zwemfeesten (PACO de krokodil is de mascotte van het initiatief) kinderen tussen 6 en 12 jaar op een leuke manier met wedstrijdzwemmen in contact brengen. De plezierbeleving staat daarbij op de eerste plaats. Ook de strenge reglementering die op een competitiewedstrijd geldt, wordt versoepeld. Tot slot biedt het concept ruimte voor spelelementen, zoals bijvoorbeeld een ludieke estafette. Sinds het seizoen 2013-2014 neemt de Kids Academie deel aan dit initiatief. Klik op het logo voor meer info.

 

 

 

 

 

Immo Van de walle PACO-zwemfeest

 

 

Hét zwemfeest van de Kids Academie.

 

Op zondag 20 november 2016 organiseerde de Zwem Academie haar derde PACO-zwemfeest, gesponsord door Immo Van de walle. De Zwem Academie trekt op haar jaarlijkse zwemfeest niet minder dan 6 verenigingen uit de regio aan, telkens goed voor ongeveer 125 deelnemers en evenveel bezoekers. Op minder dan 2,5 uur wordt de volledige wedstrijd afgerond, die bewust op een zondagvoormiddag wordt gepland. Meer info vindt u op onze PACO-zwemfeest webpagina.

vzw Zwem Academie © 2012-2018 • versie 1.0 • Privacyverklaring • Gebruiksrechten