Ons aanbod:

 

START TO CRAWL

 

CRAWL VOOR KIDS

 

KIDS ACADEMIE

 


CONTINUE TO CRAWL

 


CRAWL TO FINISH

 

SENIORENZWEMMEN

 

De Kids Academie, onze zwemschool

 

Ze kunnen crawl zwemmen, en nu?

 

De Kids Academie is het logische vervolg op onze Crawl voor Kids lessenreeksen. De Kids Academie richt zich bijgevolg tot zwemmers vanaf 7 à 8 jaar die reeds 25m crawl kunnen zwemmen (= 'genormeerde crawl', cf. ISB-afstandsbrevetten) en vooral met plezier zwemmen.

 

De Kids Academie is de voorbije jaren uitgegroeid tot dé thuisbasis voor jonge sportzwemmers die tot twee keer per week een techniekles willen volgen en daarnaast ook hun zwemconditie willen verbeteren. De focus ligt op het perfectioneren van de crawl, maar er komen ook andere stijlen en aspecten van het zwemmen aan bod (zoals starten en het maken van keerpunten). Hoewel het accent qua aanpak -zoals steeds in de Zwem Academie- op het leerrendement ligt, biedt de Kids Academie absoluut ook ruimte voor een leuke sfeer en wat speelsere lesonderdelen.

 

Uw zoon/dochter kan in de Kids Academie terecht op woensdag van 15u tot 16u OF op zondag van 10u tot 11u. Het is ook mogelijk om in te schrijven voor beide lessen (dus twee sessies per week of twee keer 1u les). Dit is de Kids Academie+ (plus).

 

De meeste kids schrijven zich in september meteen voor een gans jaar in (zie verder onder Voordelige jaarformule) maar net zoals bij de andere formules van de Zwem Academie kan u uw zoon/dochter ook flexibel per trimester inschrijven. Een trimester overslaan is daardoor zeker mogelijk.

 

 

Planning en kostprijs

 

Planning van de Kids Academie (periode jan-maart 2023):

 

Tijdstip: op WOENSDAG van 15u tot 16u

 

woensdag 11 januari 2023
woensdag 18 januari 2023
woensdag 25 januari 2023
woensdag 1 februari 2023
woensdag 8 februari 2023
woensdag 15 februari 2023
woensdag 1 maart 2023
woensdag 8 maart 2023
woensdag 15 maart 2023
woensdag 22 maart 2023
woensdag 29 maart 2023

 

Totaal aantal sessies: 11

 

Opgelet: op woensdag 22 februari (krokusvakantie) is er geen les.

 

Kostprijs lessenreeks: 90 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

 

Tijdstip: op ZONDAG van 10u tot 11u

 

zondag 15 januari 2023
zondag 22 januari 2023
zondag 29 januari 2023
zondag 5 februari 2023
zondag 12 februari 2023
zondag 5 maart 2023
zondag 12 maart 2023
zondag 19 maart 2023
zondag 26 maart 2023

 

Totaal aantal sessies: 9

 

Opgelet: op zondag 19 februari en zondag 26 februari (krokusvakantie) is er geen les.

 

Kostprijs lessenreeks: 75 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

Opmerking: de Kids Academie wordt zowel in voordelige jaarformule als trimestrieel aangeboden. Na de paasvakantie start een volgend trimester.

 

 

Voordelige jaarinschrijving (sept-juni)

 

De Kids Academie wordt ook in een extra voordelige jaarformule aangeboden (= sterk gereduceerd lesgeld). Opgelet: deze uitzonderlijke voorwaarden zijn enkel geldig bij de start van het seizoen, dus in september). Uw kind is dan het ganse jaar door welkom op woensdagnamiddag, op zondagvoormiddag OF op beide lesmomenten. Een sporadische wissel is mogelijk indien uw zoon/dochter bijvoorbeeld de lessenreeks op woensdag volgt maar een gemiste les wenst in te halen op zondag.
De lessen lopen dus gewoon door van september 2022 tot en met juni 2023, met uitsluiting van de schoolvakanties en eventuele feestdagen of sluitingsdagen. De concrete data worden per trimester op de website gecommuniceerd.

 

 

Praktisch

 

We voorzien minimaal één lesgever per 8 tot maximaal 12 kinderen (dus maximaal 8 kinderen per baan). De lessen worden rustig opgebouwd en de oefenstof wordt voldoende herhaald. Een enkele afwezigheid is dus niet onoverkomelijk. Sessies inhalen kan echter niet.
Het gebruikte materiaal wordt door ons voorzien, met uitzondering van een zwembrilletje (zonder neus en graag op voorhand getest op waterdichtheid) en zwemvliezen (een kort model, klik hier voor enkele voorbeelden).
Alle sessies gaan door in het 25m-zwembad van het complex Sportoase Duinenwater, Duinenwater 43, 8300 Knokke-Heist, tel. 050 67 29 20 (opgelet: via dit nummer komt u terecht bij de zwembaduitbater, niet bij de vereniging). Aan de kassa stelt u zich voor als lid van onze vereniging, bij voorkeur minimaal een kwartiertje voor de start van uw sessie.

 

 

Meer weten?

 

Voor zowel inhoudelijk als administratieve vragen kan u terecht op ons algemeen e-mail adres info@zwemacademie.be. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

Inschrijven?

 

Inschrijven doet u door het inschrijvingsformulier te downloaden, volledig in te vullen en terug te sturen per post of e-mail. Klik hier voor het inschrijvingsformulier seizoen 2022-2023.

 

Opgelet: uw inschrijving is pas definitief wanneer we uw betaling ontvangen. In functie van het aantal inschrijvingen -heel uitzonderlijk wordt een lessenreeks geannuleerd omwille van onvoldoende deelnemers- kan het voorvallen dat de Zwem Academie u een alternatieve lesdag of ander lesuur voorstelt, waarbij het eventuele verschil in lesgeld wordt verrekend.

 

 

Een ouder aan het woord

 

 

Nathalie Van de walle, mama van Helen (foto) en zelf ook lid van de Zwem Academie:


Nathalie: “Helen had nooit gedacht dat crawl zo leuk zou zijn. Na een trimester Crawl voor Kids koos Helen voor de Kids Academie. Het viel haar meteen op dat de lesgevers altijd enthousiast zijn en er een leuke maar vooral leerrijke les van trachten te maken. Ze houdt van de lesopbouw, afwisseling en de groep, die trouwens nooit te groot is. Ze is echt gebeten door de crawl, die steeds sneller en gemakkelijker gaat. Omdat ze het zo graag doet en ook andere stijlen zou willen leren, kiest ze komend seizoen voor twee uur les per week.
Bedankt voor jullie inzet en de begeleiding, die wat mij betreft erg professioneel is en zeker op maat van onze 12-jarige dochter."

 

 

 

 

 

Lid van een Paco-club

 

 

De Zwem Academie is een erkende Paco-club.

 

De Vlaamse Zwemfederatie (VZF) wil met de PACO-zwemfeesten (PACO de krokodil is de mascotte van het initiatief) kinderen tussen 6 en 12 jaar op een leuke manier met wedstrijdzwemmen in contact brengen. De plezierbeleving staat daarbij op de eerste plaats. Ook de strenge reglementering die op een competitiewedstrijd geldt, wordt versoepeld. Tot slot biedt het concept ruimte voor spelelementen, zoals bijvoorbeeld een ludieke estafette. Sinds het seizoen 2013-2014 neemt de Kids Academie deel aan dit initiatief. Klik op het logo voor meer info.

 

 

 

 

 

Immo Van de walle PACO-zwemfeest

 

 

Hét zwemfeest van de Kids Academie.

 

Op zondag 24 november 2019 organiseerde de Zwem Academie haar zesde PACO-zwemfeest, gesponsord door Immo Van de walle. De Zwem Academie trekt op haar jaarlijkse zwemfeest niet minder dan 8 verenigingen uit de regio aan, telkens goed voor meer dan 125 deelnemers en evenveel bezoekers. Op minder dan 2,5 uur wordt de volledige wedstrijd afgerond, die bewust op een zondagvoormiddag wordt gepland. Meer info vindt u op onze PACO-zwemfeest webpagina.

Sinds 2020 wordt het PACO-zwemfeest voorlopig niet meer georganiseerd. We kijken geduldig uit naar de volgende editie.

© vzw Zwem Academie 2012-2022
PrivacyverklaringIntern ReglementAanspreekpersoon integriteit (API)