Ons aanbod:

 


START TO CRAWL

 


CRAWL VOOR KIDS

 


KIDS ACADEMIE

 


CONTINUE TO CRAWL

 


CRAWL TO FINISH

 


SENIORENZWEMMEN

 

 

 

 

 


Welkom op onze website

 

De vzw Zwem Academie (ZWEM) heeft als ruime missie "de zwemsportbeoefening aan te moedigen" en dit in hoofdzaak op het grondgebied Knokke-Heist. Om dit doel te bereiken, voorzien we in professionele begeleiding op alle niveaus, van beginneling tot geoefend zwemmer. De hoge kwalificatiegraad en uitgebreide ervaring van onze instructeurs zijn het handelsmerk van onze vereniging. Daarom zijn we niet enkel een club, maar vooral ook een academie waar u de juiste opleiding krijgt.

 

Onze vereniging werd reeds in 2009 erkend als gemeentelijke sportvereniging van Knokke-Heist en was tot in 2012 eerder bescheiden actief gezien de beperkte infrastructuur. Sinds de opening van het zwembad Sportoase Duinenwater in augustus 2012 kan de vereniging haar activiteiten ten volle ontplooien. De vzw Zwem Academie is lid van de Vlaamse Zwemfederatie (zwemfed), een door de Vlaamse Regering en Sport Vlaanderen (voorheen Bloso) erkende en gesubsidieerde unisportfederatie.

 

De vzw Zwem Academie tracht te voorzien in de behoeften van de lokale bevolking en dit in nauw overleg met de gemeente Knokke-Heist. Sinds het seizoen 2012-2013 ligt onze focus vooral op:

 

- onze crawl opleiding voor volwassenen op startniveau (trimester), de Start to Crawl
- onze vervolglessen crawl voor volwassenen (trimester of seizoen), de Continue to Crawl
- onze crawl initiatie voor kinderen op startniveau (trimester), de Crawl voor Kids
- onze zwemschool voor kinderen (trimester of seizoen) die uit onze Crawl voor Kids doorstromen, de Kids Academie

 

Als lid van onze vereniging kiest u voor een voordelige jaarinschrijving (enkel in september, bij de start van het nieuwe seizoen) of een flexibele trimestriële inschrijving. Dankzij de trimestriële inschrijving kan u gemakkelijk van groep veranderen (of doorstromen naar een volgende groep) of een trimester overslaan. Een jaarinschrijving biedt dan weer verschillende andere voordelen waaronder meer continuďteit van de zwemtechniek (en ook -fysiek), meer mogelijkheden tot homogene groepsindeling én een sterk gereduceerd lesgeld. Het merendeel van onze (jeugd-)leden blijft na hun initiatie (Start to Crawl of Crawl voor Kids) meerdere seizoenen actief in onze club.

 

Meer informatie zoals uren, data en bijdragen vindt u via de navigatie in de linkerkolom op deze pagina.

 

 

 nieuw!Vanaf maandag 27 maart 2023 is definitief (her-)inschrijven voor het derde en laatste trimester van 2023 (dat loopt van april-juni) mogelijk. Schrijf dus NU in. Vragen? Stuur ons gerust een e-mail.

 

 

 

 

 

Archief

 

24/11/19 »

 

De uitslag van ons Immo Van de Walle PACO-zwemfeest staat sinds vandaag online. De zesde editie van deze recreatieve zwemwedstrijd was met meer dan 150 deelnemers en twee nieuwe clubs opnieuw een record.


 

29/08/17 »

 

Volgende week is de Zwem Academie vijf jaar actief (we starten ons zesde seizoen) en dat gaan we uitgebreid vieren. Samen met u, onze trouwe leden, en onze sympathieke hoofdsponsor Immo Van De Walle. We starten de feestelijkheden met een nuttig kadootje voor elk lid dat zich in september inschrijft*: de felbegeerde Zwem Academie handdoek! Ga meteen naar onze website, download het inschrijvingsformulier en schrijf je in! Je ontvangt je handdoek in de loop van de eerste lessen. PS: bekijk en "like" ook even onze Facebook post.


 

11/08/12 »

 

Vandaag wordt onze toekomstige 'thuisbasis', het complex Sportoase Duinenwater, plechtig geopend. Fantastisch nieuws, zowel voor de vzw Zwem Academie als alle inwoners van Knokke-Heist en omstreken. Temidden een oase van rust en naast het prille Lakeside Paradise, werd het afgelopen jaar gebouwd aan een parel van een zwembad met unieke faciliteiten. Een impressie van het complex alsook informatie zoals bereikbaarheid, tarieven en openingsuren vindt u op de Sportoase Duinenwater webstek.

 

De instructeurs/lesgevers van de Zwem Academie zullen met een infostand aanwezig zijn op het openingsweekend en dit op zaterdag 11/08 van 14u tot 18u en op zondag 12/08 van 10u tot 18u. Allen daarheen!


 

Onze hoofdsponsor:

 

 

 

Onze co-sponsor:

 

 

 

 

 

Onze partners:

 

 

 

 

 

 

Zwemfed kwaliteitslabel:

 

 

Links:

 

www.goswim.tv

www.3athlon.be

vtdl.triathlon.be

www.zwemfed.be

www.zwemles.be

www.swimsmooth.com

www.zwembrevetten.be

www.totalimmersion.net

 

Contact:

 

 

 

Zwem Academie vzw (ZWEM)
Knokkestraat 332
8301 Knokke-Heist
0846.697.558 RPR, afdeling Brugge
Fortis BE14 0016 7446 1183
BIC GEBABEBB

 

© vzw Zwem Academie 2012-2022
PrivacyverklaringIntern ReglementAanspreekpersoon integriteit (API)