Ons aanbod:

 


START TO CRAWL

 


CRAWL VOOR KIDS

 

KIDS ACADEMIE

 


CRAWL TO FINISH

 


CRAWL TO THE TOP

 


SENIORENZWEMMEN

 

 

 

 

 


Welkom op onze website

 

De vzw Zwem Academie heeft als ruime missie "de zwemsportbeoefening aan te moedigen" en dit in hoofdzaak op het grondgebied Knokke-Heist. Om dit doel te bereiken, voorzien we in professionele begeleiding op alle niveau's, van beginneling tot geoefend zwemmer. De hoge opleiding en uitgebreide ervaring van onze instructeurs zijn het handelsmerk van onze vereniging.

 

Onze vereniging werd reeds in 2009 erkend als gemeentelijke sportvereniging van Knokke-Heist en was tot in 2012 eerder bescheiden actief gezien de beperkte infrastructuur. Sinds de opening van het zwembad Sportoase Duinenwater in augustus 2012 kan de vereniging haar activiteiten ten volle ontplooien. De vzw Zwem Academie is lid van de Vlaamse Zwemfederatie, een door de Vlaamse Regering en Bloso erkende en gesubsidieerde unisportfederatie.

 

De vzw Zwem Academie tracht te voorzien in de behoeften van de lokale bevolking en dit in nauw overleg met de gemeente Knokke-Heist. Sinds het seizoen 2012-2013 bieden we zes formules aan op permanente basis:

 

- de Start to Crawl, onze crawl opleiding voor volwassenen op startniveau (trimester)
- de Continue to Crawl, onze vervolgformule crawl voor volwassenen (trimester of seizoen)
- de Crawl to Finish, onze crawl vervolmaking voor volwassenen op gevorderd niveau (trimester)
- de Crawl to the Top, onze personal training formule
- de Crawl voor Kids, onze crawl initiatie voor kinderen op startniveau (trimester)
- het Seniorenzwemmen, onze lessenreeks op maat van senioren (trimester)
- de Kids Academie, onze zwemschool voor kinderen die uit onze Crawl voor Kids doorstromen (trimester of seizoen).

 

Bovenop de trimestriële lessenreeksen kan u zich sinds 2014-2015 ook voor een volledig seizoen inschrijven bij de Zwem Academie, namelijk in de Kids Academie (voor kids) of in de Continue to Crawl (voor volwassenen). Een jaarinschrijving biedt immers verschillende voordelen waaronder meer continuďteit van de zwemtechniek (en ook -fysiek), meer mogelijkheden tot homogene groepsindeling én een sterk gereduceerd lesgeld.

 

Meer informatie zoals uren, data en bijdragen vindt u via de navigatie in de linkerkolom op deze pagina.

 nieuw!Definitief inschrijven voor het tweede trimester van het seizoen (2017-2018), dat start op maandag 8 januari 2018, is mogelijk vanaf 6 december. Tijdig inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn zoals steeds beperkt.

 

 

 

Onze nieuwtjes

 

2/12/17 »

 

De resultaten van ons Immo Van de Walle PACO-zwemfeest staan vanaf vandaag online. De vierde editie van deze recreatieve zwemwedstrijd voor jongeren was met meer dan 7 clubs en 135 deelnemers een overdonderend succes. Bekijk ook onze Facebook pagina voor foto's en nieuwtjes.


 

29/08/17 »

 

Volgende week is de Zwem Academie vijf jaar actief (we starten ons zesde seizoen) en dat gaan we uitgebreid vieren. Samen met u, onze trouwe leden, en onze sympathieke hoofdsponsor Immo Van De Walle. We starten de feestelijkheden met een nuttig kadootje voor elk lid dat zich in september inschrijft*: de felbegeerde Zwem Academie handdoek! Ga meteen naar onze website, download het inschrijvingsformulier en schrijf je in! Je ontvangt je handdoek in de loop van de eerste lessen. PS: bekijk en "like" ook even onze Facebook post.


 

24/03/16 »

 

Vandaag verscheen naar aanleiding van hun gouden jubileum de speciale feesteditie van de lokale krant 'TamTam'. Al vier jaar zet TamTam onze activiteiten en nieuwtjes bij regelmaat in de verf, waarvoor we hen erg dankbaar zijn. Een overzicht van onze externe communicatie vind je op onze Facebook webpagina.


 

1/08/2015 »

 

Het seizoen 2015-2016 zal officieel 'afgetrapt' worden met de Dag van de Sportclub op zaterdag 5 september 2015. De Zwem Academie zet haar schouders mee onder dit initiatief van de Sportraad Knokke-Heist in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst. De Zwem Academie zal op zaterdag tussen 10u-12u en 14u-16u voorzien in gratis kennismakingslessen voor zowel jong als oud. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Daags nadien, op zondag 6 september, starten de eerste lessen van het nieuwe seizoen.


 

11/08/2012 »

 

Vandaag wordt onze toekomstige 'thuisbasis', het complex Sportoase Duinenwater, plechtig geopend. Fantastisch nieuws, zowel voor de vzw Zwem Academie als alle inwoners van Knokke-Heist en omstreken. Temidden een oase van rust en naast het prille Lakeside Paradise, werd het afgelopen jaar gebouwd aan een parel van een zwembad met unieke faciliteiten. Een impressie van het complex alsook informatie zoals bereikbaarheid, tarieven en openingsuren vindt u op de Sportoase Duinenwater webstek.

 

De instructeurs/lesgevers van de Zwem Academie zullen met een infostand aanwezig zijn op het openingsweekend en dit op zaterdag 11/08 van 14u tot 18u en op zondag 12/08 van 10u tot 18u. Allen daarheen!


 

Onze hoofdsponsor:

 

 

 

Onze co-sponsor:

 

 

 

Onze partners:

 

 

 

 

 

 

Links

 

 

www.swim.ee

www.swim.be

www.goswim.tv

www.3athlon.be

vtdl.triathlon.be

www.zwemfed.be

www.swimsmooth.com

www.zwembrevetten.be

www.totalimmersion.net

 

Contact:

 

 

 

vzw Zwem Academie (ZWEM)
Knokkestraat 332
8301 Knokke-Heist
Ondernemingsnr. 0846.697.558
Fortis BE14 0016 7446 1183
BIC GEBABEBB

 

vzw Zwem Academie © 2012-2016 • versie 1.0 • Privacyverklaring • Gebruiksrechten