Ons aanbod:

 

Naar de hoofdpagina START TO CRAWL

 

CRAWL VOOR KIDS

 

KIDS ACADEMIE

 


CONTINUE TO CRAWL

 


CRAWL TO FINISH

 

SENIORENZWEMMEN

 

Ons aanbod voor volwassenen die crawl willen leren zwemmen

 

Start to Crawl voor volwassenen

 

Deze lessenreeks richt zich tot volwassenen die graag en vrij regelmatig zwemmen maar nu de eerste stap willen zetten naar een elementaire beheersing van de meest economische zwemslag: de crawl. Als kandidaat voor de Start to Crawl dient u minimaal 100m ononderbroken te kunnen zwemmen (in een zwemstijl naar keuze) en mag u geen watervrees hebben.
Op onze Start to Crawl formule staat in principe geen maximumleeftijd. Crawl zwemmen vraagt echter behoorlijk wat lenigheid in de schouders en enkels/voeten.

 

Start to Crawl maakt u volledig vertrouwd met de ‘basis’ van het crawl zwemmen: evenwicht en gestroomlijndheid in het water, gemakkelijk ademen, het rollen rond de lengteas en het combineren van de armbeweging, beenbeweging en ademhaling. Op vrijblijvend advies van onze instructeurs kan u na afloop van deze lessenreeks doorstromen naar de Continue to Crawl of kan u de Start to Crawl gewoon hernemen, indien gewenst zelfs een gans seizoen.

 

 

Planning en kostprijs

 

Planning van de Start to Crawl (periode april-juni 2023):

 

Tijdstip: op MAANDAG van 21u tot 22u

 

maandag 17 april 2023
maandag 24 april 2023
maandag 8 mei 2023
maandag 15 mei 2023
maandag 22 mei 2023
maandag 5 juni 2023
maandag 12 juni 2023
maandag 26 juni 2023

 

Totaal aantal sessies: 8

 

Opgelet: op maandag 1 mei, 29 mei (feestdagen) en 19 juni (jaarlijkse sluiting Sportoase) is er geen les.

 

Kostprijs lessenreeks: 110 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

 

Tijdstip: op WOENSDAG van 10u tot 11u of van 21u tot 22u

 

woensdag 19 april 2023
woensdag 26 april 2023
woensdag 3 mei 2023
woensdag 10 mei 2023
woensdag 17 mei 2023
woensdag 24 mei 2023
woensdag 31 mei 2023
woensdag 7 juni 2023
woensdag 14 juni 2023
woensdag 28 juni 2023

 

Totaal aantal sessies: 10

 

Opgelet: op woensdag 21 juni (jaarlijkse sluiting Sportoase) is er geen les.

 

Kostprijs lessenreeks: 135 € (lidgeld, lesgeld, inkom zwembad en verzekering steeds inbegrepen)

 

 

Opmerking: Start to Crawl wordt trimestrieel aangeboden. Na de zomervakantie start een volgend trimester.

 

Praktisch

 

Om de kwaliteit van onze lessen te garanderen, werken we op dit niveau uitsluitend met kleine groepen (maximaal 4 zwemmers per zwembaan). Hiermee realiseren we ook een hoge mate van individuele feedback. Tijdig inschrijven is dus de boodschap.
We bouwen de sessies bijzonder analytisch op en herhalen de oefenstof bij aanvang van de volgende sessie. Een afwezigheid is dus niet onoverkomelijk. Sessies inhalen kan echter niet.
Alle kandidaten beschikken over de nodige uitrusting of zijn bereid deze aan te schaffen na afloop van de eerste sessie. U heeft minimaal een zwembril (zonder neus) en zwemvliezen nodig (een kort model, klik hier voor enkele voorbeelden).
Alle sessies gaan door in het 25m-zwembad van het complex Sportoase Duinenwater, Duinenwater 43, 8300 Knokke-Heist, tel. 050 67 29 20 (opgelet: via dit nummer komt u terecht bij de zwembaduitbater, niet bij de vereniging). Aan de kassa stelt u zich voor als lid van onze vereniging, bij voorkeur minimaal een kwartiertje voor de start van uw sessie.

 

 

Meer weten?

 

Voor zowel inhoudelijk als administratieve vragen kan u terecht op ons algemeen e-mail adres info@zwemacademie.be. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

Inschrijven?

 

Inschrijven doet u door het inschrijvingsformulier te downloaden, volledig in te vullen en terug te sturen per post of e-mail. Klik hier voor het inschrijvingsformulier seizoen 2022-2023.

 

Opgelet: uw inschrijving is pas definitief wanneer we uw betaling ontvangen. In functie van het aantal inschrijvingen -heel uitzonderlijk wordt een lessenreeks geannuleerd omwille van onvoldoende deelnemers- kan het voorvallen dat de Zwem Academie u een alternatieve lesdag of ander lesuur voorstelt, waarbij het eventuele verschil in lesgeld wordt verrekend.

 

 

Getuigen aan het woord

 

 

Imke en Ben, sportief duo:


Imke: "Ik volg momenteel mijn allereerste lessen crawl bij de Zwem Academie. Onze lesgeefster is heel vriendelijk en voelt goed aan hoe ze ons best benadert. Die aanpak is héél persoonlijk ondanks het feit dat je toch in een groepje traint: ik heb soms zelfs het gevoel dat ik alleen ben!”

 

Ben: "ik zwem al een tweetal jaar wekelijks mijn baantjes in crawl, die ik in hoofdzaak op mezelf had aangeleerd. Ik ben gestart met de 'Crawl to Finish' en ben écht tevreden van de techniektrainingen, waarmee je stap voor stap wordt vertrouwd gemaakt met de juiste zwemtechniek. Want meters zwemmen kan je altijd op jezélf, niet? Nee, geef mij maar intensieve techniektrainingen, ik ga voor een perfecte zwemstijl!”

 

 

 

 

 

Onze werkwijze is uniek

 

 

De Zwem Academie gebruikt een unieke, beproefde methodiek.

 

De Zwem Academie ontwikkelde doorheen de jaren een unieke aanpak om volwassenen te leren crawlen. Onze specifieke aanpak en eigenzinnige visie op het leren crawlen voor volwassenen vertaalden zich in 2018 in een gratis digitale lesbundel, die we ter beschikking stelden van het ISB en de Vlaamse Zwemfederatie. Een mooie bekroning van ons werk en jarenlange perfectionering van de lessenreeks.

© vzw Zwem Academie 2012-2022
PrivacyverklaringIntern ReglementAanspreekpersoon integriteit (API)